Advies en Tips

Het leggen van de vloer is in heel veel situaties voor de handige doe-het-zelver heel goed mogelijk.

Vloerensale.nl brengt je echter graag in contact met een zelfstandige vloerenlegspecialist, welke je kan adviseren mbt de mogelijkheden voor het leggen van je nieuwe vloer.

Denk hierbij aan kleur/afwerking/plinten enz. Voor deze werkzaamheden maak je zelf rechtstreeks afspraken met betreffende vloerenleggersbedrijf.

Wanneer je ervoor kiest de vloer zelf te installeren neem dan onderstaande stappen door.

Laat de vloer eerst acclimatiseren gedurende 48 uur bij een temperatuur van 17-20 graden.Plaats de verpakkingen op een vlakke ondergrond.(vooral belangrijk bij PVC vloeren).

Bij de keuze van de vloer heb je al rekening gehouden met de ondergrond.

Heb je gekozen voor een lijmversie PVC vloer dan is egaliseren vaak essentieel,hier raden we je dan ook aan een vakman in de arm te nemen,dit geldt ook voor andere vast verlijmde vloeren.

Ga je aan de slag met een laminaat,PVC click,plank of visgraat multiplank dan heb je de volgende gereedschappen nodig,Fijngetande decoupeerzaag,duimstok/rolmaat,potlood,hamer,aanslagblok.

Afhankelijk van de vloerkeuze click je de vloer in elkaar of breng je nadenlijm in de groef aan. Bekijk voor je gaat zagen met een paar losse rijen hoe deze aansluiten op de lange muur,en reken uit welke breedte de laatste plank krijgt.Dit is bepalend voor de maat van de plank waar je mee begint.Voor een visgraat bepaal je dit door een linkse en rechtse plank vanuit het midden een rechte lijn te leggen.Veel succes!!